Ebek chipezése (transzponderrel történő ellátás)

EBTARTÓK FIGYELEM !!!

A 115/2012. (VI. 11.) Kormányrendelet 6. § (10) bekezdése értelmében 2013. január 1-től, minden négy hónaposnál idősebb kutyát kötelező transzponderrel – azaz mikrochippel – megjelölni. A már megjelölt, de még nem regisztrált kutyákat 2012. december 31-ig regisztráltatni kell az állami eb-adatbázisban.

Ellenőrzés: a jogszabály előírja, hogy minden állatorvosnak ellenőriznie kell azt, hogy a hozzá bekerülő, korábban még nem látott kutyák rendelkeznek-e mikrochippel; amennyiben nem, ezt fel kell ajánlania az állat tulajdonosának. Ha ehhez az állat gazdája nem járul hozzá, úgy az állatorvosnak a rendelet szerint ezt minden esetben jelentenie kell a kerületi Főállatorvosi Hivatalban. A bejelentés függvényében a hivatal felszólítja az állattartót, hogy tegyen eleget kötelezettségének, amennyiben ez nem történik meg, úgy felelősségre vonható, megbírságolható.

A kutya tulajdonosok kérhetik az ebek háznál történő megjelölését. Ezt a szándékot legkésőbb december 17-én 1100 óráig az Önkormányzatnál (ügyintéző: Bíró Brigitta jegyzői referens) jelezni szíveskedjenek!

A transzponder behelyezésének költsége 3.500.-Ft, kutyánként (az Önkormányzatnál bejelentkezettek esetében).

Egyéb időpontokban: 3.500.-Ft + 1000.-Ft kiszállási díj kerül számlázásra.

További lehetőség, hogy a környékbeli állatorvosi rendelőkbe viszik kutyájukat és ott kerülnek azok megjelölésre (például Biovix rendelő; Dr. Kelemen Ferenc Pusztaszabolcs Arany J. u. 29. telefonos bejelentkezés 06/30-530-1513).

Pusztaszabolcs, 2012. december 6.

                                                             Dr. Kelemen Ferenc állatorvos

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük