Feloldották az országos tűzgyújtási tilalmat

Tisztelt Látogató!

 

A márciusban elrendelt, az egész ország területére kiterjedő tűzgyújtási tilalmat – melynek értelmében hazánk erdeiben és azok 200 méteres körzetében – a mai napon feloldotta a Vidékfejlesztési Minisztérium. A döntést az elmúlt napokban keletkező szabadtéri tüzek számával és a közelmúlt nedves időjárásával indokolja az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

A tilalom feloldása azt jelenti, hogy az erdőkben csak a kijelölt helyeken lehet tüzet rakni.

Avar vagy növényi hulladék égetésekor azonban fontos, hogy mindig őrizze valaki a tüzet – hangsúlyozzák a főigazgatóság által kiadott közleményben. A távozáskor a lángokat mindenképp el kell oltani, mivel súlyos károk is keletkezhetnek az őrizetlenül hagyott tüzekből. A tűzgyújtás módjáról az Országos Tűzvédelmi Szabályzat rendelkezik.

A tilalom 11 megyében továbbra is érvényben van. Jelenleg Vas, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Fejér, Tolna, Nógrád, Heves és Békés megye, valamint Budapest erdeiben lehet büntetlenül tüzet rakni a szabályok betartása mellett.

A fentiek értelmében Fejér Megye tekintetében a tilalom feloldásra került, így a helyi szabályok betartásával lehetőség van tűzgyújtásra a kertekben történő kerti hulladék égetésére.

A tűzgyújtási tilalom alakulása a Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapjánnyomonkövethető.

 

(forrás: index.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük