Közterület használat

A rendelet különbséget tesz a díjtételek alkalmazása tekintetében, hogy a közterületet milyen célra, illetve milyen időszakban használják. A kiemelt önkormányzati rendezvényeken* az árusításhoz kapcsolódó használati díj a rendelet 3. számú melléklete szerint fizetendő.

A rendeletben újdonság, hogy a helyi vendéglátóhelyek esetében díjmenetesen engedélyezi a vendéglátó üzlet előtti ideiglenes előkert kialakítását (a kiemelt önkormányzati rendezvény napjára 24.00 óráig) 20 m2-ig.

A rendelet itt megtekinthető.

A területfoglaláshoz kérelmet kell előterjeszteni a Polgármesteri Hivatalnál, az engedélyezésre a Polgármester jogosult, a kérelmet az igazgatási ügyintéző veszi át. (A kérelmet be lehet nyújtani postai úton a 2455 Beloiannisz Szarafisz utca 2. címre, illetve elektronikus levélben a hivatal@beloiannisz.hu e-mail címen)

A kérelem nyomtatvány letölthető innen pdf formátumban, illetve innen doc formátumban.

*kiemelt önkormányzati rendezvény: „Minden olyan rendezvény, amelyet a képviselő-testület határozatában kiemelt rendezvénynek minősít, továbbá március 15-i, húsvéti, május 1-jei, augusztus 20-i és december 31-i rendezvények, ünnepek.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük