Koronavírussal kapcsolatos intézkedések

Tisztelt Lakosság!

 

Tájékoztatásul megküldjük a koronavírussal kapcsolatosan hozott döntéseinket, időrendi sorrendben az alábbiak szerint:

 

2020.03.13.

A koronavírus elterjedésének megakadályozása érdekében a Művelődési ház és Könyvtár 2020. április 15-ig ZÁRVA tart.

A változásokkal kapcsolatban folyamatos tájékoztatjuk Önöket.

Megértésüket és együttműködésüket köszönjük!

 

2020.03.14.

Mint már bizonyosan sokan értesültek róla, tegnap este Magyarország miniszterelnöke bejelentette, hogy a koronavírus elleni védekezés következő lépéseként 2020.03.16. hétfőtől bezárják az általános iskolákat is. Az oktatás digitális eszközök igénybevételével folytatódik további intézkedésig. A Nikosz Beloiannisz Általános Iskola és Óvoda intézményvezetőjével folyamatosan egyeztetünk a szükséges lépésekről. A bejelentést követni fogja egy kormányrendelet kiadása, amit mindannyian várunk, és annak tükrében kell további döntéseket meghoznunk. A következő órákban egyeztetnünk kell az oktatás segítéséről, a gyermekek étkeztetéséről, az esetlegesen felügyelet nélkül maradó gyermekekről, és nem utolsó sorban az Óvoda helyzetéről! A képviselő-testület tagjai folyamatosan egyeztetnek ez ügyben az intézményvezetővel, és a házi orvossal. Jelen pillanatban azt mondhatom, hogy még a hétvégén döntés fog születni a fent említett kérdésekben, valamint az Óvoda bezárásával kapcsolatban, amelyekről az intézményvezető tájékoztatni fogja a szülőket. Kérem megosztásaikkal segítsék az információk áramlását.

Papalexisz Kosztasz
polgármester

 

2020.03.14.

A koronavírus járvány terjedése miatt a Kormány az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány megelőzése, illetve következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében elrendelt vészhelyzet során teendő intézkedésekről (II) szóló 45/2020. (III.14.) Korm. rendelet 2. §-ában döntött arról, hogy a bölcsődei,, valamint az óvodai ellátást végző intézmény esetében az elhelyezés szerinti polgármester rendkívüli szünetet rendelhet el.

Ennek megfelelően egyeztetve az Intézményvezetővel, a jegyzővel, a házi orvossal, valamint a képviselő-testület tagjaival úgy döntöttem, hogy 2020.03.16-tól határozatlan ideig az óvoda működésében szünetet rendelek el! Döntésünknél figyelembe vettük a Kormány oktatási intézményekkel kapcsolatos intézkedését, és a továbbiakban is befolyással bír az országos védekezés mikéntje a helyi döntések meghozatalára. Azon szülők esetében, akik semmilyen módon nem tudják megoldani a gyermekük elhelyezését, az intézményvezetőknél tett egyedi jelzések megtétele szükséges. Amennyiben elkerülhetetlen, kiscsoportos felügyeletet szervezünk ezen gyermekek számára. Az esetlegesen megbetegedő gyermekeket nem fogadjuk az Intézményekben, ezért az ilyen tünetekkel rendelkezők orvosi ellátásáról a szülőknek kell gondoskodni. Felhívjuk a figyelmet, hogy amennyiben lehetséges, ne az idősebb családtagok vigyázzanak a gyermekekre, mert a betegség az ő korosztályukra a legveszélyesebb.

Az étkeztetéssel kapcsolatban kérjük vegyék fel az intézményvezetőkkel a kapcsolatot, mert felmérik az igényeket és annak megfelelően szervezzük meg a gyermekek étkeztetését. Az intézményvezetők ezzel kapcsolatban már több kommunikációs csatornán megkezdték a szülők megkeresését. Kérem a szülőket, hogy tudatosítsák a gyermekekben, hogy nem szünet van, hanem megváltozott körülmények közötti oktatás. Továbbá kérem a szülőket, hogy ne engedjék nagyobb közösségbe ez idő alatt a gyerekeket, hiszen most a legfontosabb, hogy a minimálisra csökkentsük a fizikai kontaktust közöttük.

Kérem figyeljék hivatalos oldalunkat, mert folyamatosan tesszük közzé a híreket, amik a vészhelyzet miatt napról-napra keletkezhetnek. Hamarosan a Polgármesteri Hivatal működéséről is tájékoztatást adunk, valamint figyelemmel kísérünk minden olyan körülményt, ami a járvány terjedésével kapcsolatos lehet.

Vigyázzunk magunkra, figyeljünk oda a környezetünkben élőkre, és azok közül is kiemelten az idősekre!

Tisztelettel:

Papalexisz Kosztasz
polgármester

 

2020.03.15.

A Kormány az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében – a 40/2020. (III.11.) Korm. rendeletben – 2020. március 11-én 15 órától Magyarország egész területére veszélyhelyzetet hirdetett ki.

Tájékoztatom Önöket, hogy a koronavírussal kapcsolatos megelőző intézkedések bevezetése miatt az Adonyi Közös Önkormányzati Hivatal Beloianniszi Kirendeltségén 2020. március 16-tól visszavonásig a személyes ügyintézés kizárólag előzetes telefonos egyeztetést követően, halaszthatatlan ügyintézést igénylő esetekben (pl. haláleset anyakönyvezése) kizárólag ügyfélfogadási időben lehetséges.

Minden más esetben online vagy telefonon vegyék fel a kapcsolatot az Ügyintézőkkel!

Javaslom a mindenki számára elérhető elektronikus ügyintézés igénybevételét.

 

Elérhetőségeink:
Hivatali kapu: BEKO 746630965
Telefon: 0625898058, 0625898055, 0625898057, 06307208083
E-mail: jegyzo@beloiannisz.hu polgarmester@beloiannisz.hu

 

Kérem a Tisztelt Lakosság megértését, az ügyintézés a fentiekben leírt intézkedésektől függetlenül teljeskörű marad!

 

Beloiannisz, 2020. március 15.

Bokor Erika aljegyző

 

2020.03.16.

 

A Kormány az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében – a 40/2020. (III.11.) Korm. rendeletben – 2020. március 11-én 15 órától Magyarország egész területére veszélyhelyzetet hirdetett ki.

 

Tájékoztatom Önöket, hogy a koronavírussal kapcsolatos megelőző intézkedések bevezetése miatt, a Szociális étkezés 2020. március 17-tól visszavonásig kizárólag házhozszállítással valósul meg.

Minden érintett a mai napon (2020.03.16.) adja le címét – szociális gondozó felírja – ahova az ebéd kiszállítását kéri.

 

Kérünk mindenkit, hogy maradjanak otthon és vigyázzanak magukra!!!

 

Beloiannisz, 2020. március 16.

 

Papalexisz Kosztasz

polgármester

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük