FELHÍVÁS A GÖRÖGORSZÁGI TŰZVÉSZKÁROSULTAK MEGSEGÍTÉSÉRE

KEDVES BELOIANNISZI LAKÓK!

Önkormányzatunkban napok óta fontolgatjuk, milyen módon segíthetjük Görögországot, az ott élő, nagy csapást elszenvedő embereket. Elhatároztuk, az alábbi felhíváshoz csatlakozunk:

FELHÍVÁS A GÖRÖGORSZÁGI TŰZVÉSZKÁROSULTAK MEGSEGÍTÉSÉRE

A Magyarországi Görögök Kulturális Egyesülete (Syllogos) adománygyűjtési felhívást tesz közzé a magyarországi görög szervezetek, vállalkozások, egyéb szervezetek és magánszemélyek felé a tragikus méretek öltő görögországi tűzvész-tragédia túlélőinek és károsultjainak megsegítésére. A Syllogos elnöksége határozatot hozott, miszerint a szolidaritási akció során összegyűjtött pénzt az Evoia szigeti károsultaknak fogja ajánlani az ott létrehozott segítő központon keresztül. Észak-Evoiaban több településen az emberek nem csak a házukat veszítették el, hanem az egész vagyonukat: mezőgazdasági felszereléseket, állatokat, kiégett a termőföld és az erdő, ahol dolgoztak: se otthonuk, se munkájuk nincs.

Beloiannisz Község Önkormányzata is ezen az úton kíván segítséget nyújtani, a mértékéről legközelebbi testületi ülésünkön döntünk. Azt viszont helyi szinten felvállaljuk, hogy aki nem tud utalással segítséget adni, de szándékában áll bármekkora összeggel is szolidaritást vállalni, a Beloiannisz Közoktatási Közalapítványon keresztül megteheti, a hivatalban módjában áll a támogatást leadni. Terveink szerint ezt a lehetőséget szeptember 15-éig fenntartjuk.

Tájékoztatást folyamatosan kapunk a befolyt összegről (a harmadik napon már meghaladta az egymillió forintot).

A pénzügyi adományokat az alábbi számlaszámra várják:

Syllogos Magyarországi Görögök Kulturális Egyesülete

OTP Bank: 11708001-20154871-0000000

Közlemény: görög tűzvész

A közös ügy érdekében köszönettel a támogató szándékért!

Beloiannisz Község Önkormányzata